Digitale handtekening (De Bedrijfsjurist nr 4)

Veel bedrijfsjuristen hebben afscheid genomen van papieren dossiers. Met de toename van de paperless offices komen digitale handtekeningen steeds vaker voor. Maar hoe veilig is zo’n handtekening? Vaak is het mogelijk een digitale handtekening uit een document in een ander document te plakken. Zonder toestemming of zelfs medeweten van degene om wiens handtekening het gaat.

Judy Martins, General Counsel en Compliance Officer bij Waterland Private Equity Investments heeft zich uitvoerig georiënteerd in de verschillende systemen en aanbieders van digitale handtekeningen. In het nieuwste nummer van De Bedrijfsjurist vertelt zij over haar ervaringen en bevindingen. NGB leden kunnen De Bedrijfsjurist downloaden na inloggen (Voor leden > Publicaties > De Bedrijfsjurist). Het papieren exemplaar is onlangs bezorgd.

Martins is benieuwd hoe collega-bedrijfsjuristen tegen de veiligheid van de digitale handtekening aankijken. Herkent u haar verhaal? Heeft u juist andere ervaringen of oplossingen? Martins gaat graag met u in gesprek. U vindt haar contactgegevens in het artikel in De Bedrijfsjurist en in de ledenlijst (ook na inloggen). 

 

Inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u aan via de website.