Nieuws

58 resultaten

Voor de groep bedrijfsjuristen met 4-8 jaar ervaring wil het bestuur graag een mentoring programma opzetten. Het idee is dat leden met meer dan tien jaar ervaring als mentor optreden, dus voor en door leden.

Meer lezen

Bedrijven hebben ter voorkoming van juridische aansprakelijkheid een effectief compliance systeem nodig, ingericht op voor hen aanwezige risico’s. Risk assessments zijn niet meer weg te denken.

Meer lezen

De nieuwe voorzitter van de ACM, Martijn Snoep, heeft aangegeven meer boetes te gaan uitdelen en doortastender te gaan optreden. Welke handhavingstools heeft de ACM, en hoe kun je omgaan met en reageren op een onderzoek?

Meer lezen

Jaap Bosman, strategieconsultant, publiceerde samen met Vincent Cordo ‘Data & Dialogue, a relationship redefined’, over de verhouding tussen bedrijven en hun advocaten. Uurtje-factuurtje is een gedateerd concept. Waarde is waar het om draait.

Meer lezen

De klimaatverandering en de maatregelen die deze moeten remmen hebben impact op elk bedrijf. Wat is de rol van de bedrijfsjurist? Thema van de BJM op 13 mei a.s. Belangrijk is de Urgenda-zaak, waarvan de zitting bij de HR op 24 mei is.

Meer lezen