BIJEENKOMSTEN

Bijeenkomsten

Het NGB organiseert opleidingen en bijeenkomsten met netwerkmogelijkheden, en webinars.
Vrijwel alle NGB-bijeenkomsten zijn uitsluitend toegankelijk voor leden.
Het NGB kent voor zijn bijeenkomsten (NOvA) opleidingspunten toe.

Sectiebijeenkomsten

Onze negen secties organiseren ieder een à twee bijeenkomsten per jaar. Dit zijn zowel fysieke bijeenkomsten met netwerkmogelijkheden als webinars, toegespitst op onderwerpen die binnen de sectierechtsgebieden vallen. Elke bijeenkomst duurt twee uur.

De NGB-secties zijn: Advocaat in Dienstbetrekking, Arbeidsrecht, Burgerlijk Recht, Digitalisering, Intellectuele Eigendom, Mededingingsrecht, Omgevingsrecht, Privacy, en Vennootschapsrecht.

NGB Extra

Elk jaar werkt het NGB samen met twee advocatenkantoren: NGB Extra. In 2024 zijn dit Stek en van Doorne. Elk kantoor organiseert drie bijeenkomsten: een fysieke bijeenkomst, een webinar en een ronde tafel. Ook schrijven zij artikelen voor de De Bedrijfsjurist.

In afgelopen jaren (2018-2023) waren de NGB-Extra-kantoren Allen & Overy, CMS, Van Benthem & Keulen, Simmons & Simmons, Nysingh advocaten-notarissen, Loyens & Loeff, Stibbe, Ploum, De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff en Wijn & Stael.

NGB eigen bijeenkomsten

Elk jaar organiseren wij een nieuwjaar-, zomer,- en najaarsbijeenkomst.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst wordt er gesproken over een actueel en praktisch bruikbaar onderwerp, waarbij de sprekers afkomstig zijn uit de advocatuur, de academische wereld of anderszins specialisten zijn op hun vakgebied.

De zomerbijeenkomst wordt georganiseerd bij een van onze leden en bevat naast een seminar en netwerkborrel ook een bedrijfsbezoek.

De najaarsbijeenkomst is een speciale bijeenkomst waarbij we om het jaar onze Nationale Enquête Bedrijfsjuristen presenteren of de volgende editie in onze NGB Reeks i.c.m.een seminar.

NGB lustrum

Eenmaal per vijf jaar organiseren wij een NGB lustrum voor alle leden. Dit pakken wij grootst aan. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op ons 90-jarige lustrum.

Het 19e lustrum (95 jaar) vieren wij in 2025, meer informatie volgt.

Terugblik 90-jarige lustrum

Opleidingen

Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (SBB)

Het NGB is mede grondlegger van de opleiding. Deze beroepsopleiding leidt de beginnende bedrijfsjurist op tot een zelfstandig opererende bedrijfsjurist door het verbreden en verdiepen van de kennis. En door het trainen van de professionele vaardigheden waarbij het onderwijs volledig is toegespitst op de dagelijkse praktijk.

NGB-leden krijgen voorrang op toelating.

SBB website »

Senior Legal Counsel Academy (SLCA)

Het NGB heeft deze opleiding samen met CPO en Dialogue ontwikkeld, speciaal voor senior bedrijfsjuristen met minimaal 10 jaar relevante werkervaring die willen doorgroeien naar een strategische positie binnen de organisatie. De opleiding helpt om een brug te slaan van juridisch professional naar trusted advisor.

NGB-leden krijgen voorrang op toelating & €250,- korting.

Brochure


SLCA website »

Company Secretary (PECS)

Governance University en het NGB bieden de PECS gezamenlijk aan. Dit doorlopende opleidingsprogramma voor de Company Secretary / Bestuurssecretaris biedt een fundament om stevig en duidelijk invulling te geven aan jouw secretarisrol. Wordt effectiever in je werk, leer jezelf beter kennen en raak geïnspireerd.

NGB-leden krijgen voorrang op toelating & €195,- korting.

Brochure


PECS website »
Sluiten