Mobiliteit

Mobiliteit | JDW

Klimaattafel bijeenkomsten

Thema 2024: volgt

  • 26 september 2024, jaarcongres

Thema voor 2023: Green profiling in het transport en de logistiek met een focus op B2B relaties. Wat mag wel en wat mag niet?

  • 4 april 16.00 | fysiek, bij Van Traa advocaten in Rotterdam.
  • 8 mei 17.00 | online
  • 6 juni 16.00 | fysiek
  • 11 september | fysiek, bij In Delft.
  • 31 oktober | fysiek, overkoepelend met alle klimaattafels

Resultaten

  • Eén van de deelnemers is onderzoeker aan de Nyenrode Business Universiteit. In het kader van de aanvraag van een onderzoeksubsidie heeft de Klimaattafel als klankbord en onderzoeksmateriaal gefungeerd voor de onderzoeksters. Mede hierdoor is een onderzoeksubsidie van € 50.000,00 binnengehaald. Het betreft een onderzoek met de volgende onderzoeksvraag: “Welke rol zou het recht moeten spelen in de verwezenlijking van de CO2, stikstof- en fijnstofreductie doelstellingen binnen de logistieke sector? En wat is in deze context de juiste verhouding en/of rolverdeling tussen juridische normen en handhaving enerzijds en het ontwikkelen van private regulering en het introduceren van innovatieprocessen anderzijds?
  • Artikel: Duurzaamheidsdoelstellingen in de logistieke sector. Volgens de 'Rule of Law Index'; heeft de Nederlandse jurist een goede juridische toolbox in handen om de wereld duurzamer te maken. In dit artikel geschreven door de klimaattafel deelnemers: Ingrid Koning (Universitair Hoofddocent Nyenrode) en Jannine van Lieshout (Bestuurslid TKI Dinalog) wordt deze index besproken en stellen ze een aantal kritische vragen.
  • Interview met Bart Pouwels (Head of Cargo Royal Schiphol Group) over het Smart Cargo Mainport Programma.

Voorzitters

Marie-Thérèse Kievits_2022_X400.jpg

Marie-Thérèse Kievits, manager legal, Ampelmann

Marie-Thérèse is Voorzitter klimaattafel Mobiliteit.
De verantwoordelijkheid om de aarde door te geven in plaats van op te geven voor de volgende generatie realiseerde ik me toen ik zelf kinderen kreeg. Met mijn passie voor duurzaamheid wil ik mijn steentje bijdragen aan de veranderingen die nu nodig zijn en die nu niet voortvarend genoeg worden aangepakt.

Foto Jolien Kruit 400x400 pixels.jpg

Jolien Kruit, Advocaat partner, Van Traa Advocaten

Jolien is Co-voorzitter klimaattafel Mobiliteit.
De verduurzaming van het transport is een behoorlijke uitdaging; op operationeel, maar ook op juridisch vlak. Samenwerking is - mijns inziens - essentieel. De klimaattafel mobiliteit kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Klimaattafel deelnemers

philippine beerman.jpg

Philippine Beerman, Advocaat International Trade and Transport, AKD N.V.

Yke Faber_x.jpg

Yke Faber, senior bedrijfsjurist Arriva

Hörnig, Julia_CK_2234_kontakt.jpg

Julia Hörnig, Supply Chain Due Diligence

kirsten-berger.jpg

Kirsten Berger, Advocaat/Partner, Houthoff

joop-joost-hietbrink.jpeg

Joop-Joost Hietbrink, Associate Partner, Sustainalize

jannine-van-lieshout.jpg

Jannine van Lieshout, CFO, Nedcargo International BV

ingrid-koning.jpg

Ingrid Koning

 Universitair hoofddocent, Nyenrode Business University Handels- en ondernemingsrecht, transport, logistieke ketens en luchtvaart

"We kunnen de klimaatproblematiek alleen het hoofd bieden als we – iedere dag, per direct –daadwerkelijk concreet gaan handelen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Dit is de reden waarom ik me heb aangesloten bij dit mooie initiatief."

Rudi.jpg

Rudi Wakelkamp, jurist, DHL

Rudi is als vastgoedjurist betrokken bij de uitbreiding en verduurzaming van de vastgoedportefeuille van DHL in de Benelux. Daarnaast draagt hij bij aan diverse ESG onderwerpen op het gebied van logistiek en mobiliteit binnen het Europese legal team van DHL.

Jurist Doet WAT en deze klimaattafel zijn voor hem een goed voorbeeld van hoe juristen met hun kennis, vaardigheden en positie actief kunnen bijdragen aan positieve verandering, binnen een zeer urgent maatschappelijk thema.

Marijn BodelierX.jpg

Marijn Bodelier

Advocaat/Partner, Greenberg Traurig, LLP.

Marijn is gespecialiseerd in bestuursrecht, omgevingsrecht en vastgoed. Marijn heeft een bijzondere aandacht voor projecten met betrekking tot duurzaamheid.

Pasfoto Kyveli Bossenbroek .jpg

Kyveli Bossenbroek, Corporate Legal Counsel, KLM

Nick Lurkin_X400.jpg

Nick Lurkin, Senior adviser, LNVR

Frouwke Klootwijk-de Vries_400.jpg

Frouwke Klootwijk-de Vries, Secretary General, IVR (EU)

Sluiten