Industrie

Industrie | JDW

Klimaattafel bijeenkomsten

  • 26 september 2024, jaarcongres

Resultaten

  • Artikel over Innovation & IP for sustainability (EN). Geschreven door een van de klimaattafel deelnemers Mirjam Ros, in samenwerking met Deepika Jeyakodi. Beide auteurs van ‘The Innovation Matrix, three moves to design a winning strategy for Innovation & Intellectual Property’, BIS Publishers, Amsterdam, 2019.

Klimaattafel deelnemers

rvs.jpeg

Reinoud van Servellen, managing partner en oprichter HarveyBloom

Ik ben een bedrijfsjurist met meer dan 20 jaar ervaring. Mijn specialisaties zijn business development / commerciële contracten en ondernemingsrecht. Mijn kracht ligt met name in complexe trajecten waar stakeholdermanagement van belang is. Denk daarbij aan complexe commerciële contracten, overnames, financieringen en herstructureringen. In dat kader ben ik dagelijks met de energietransitie in de weer. Ik heb onder meer gewerkt als corporate finance consultant bij CDI Global, advocaat bij AKD, en secretaris van de raad van bestuur en general counsel bij SDU.

mirjam-ros.jpg

Mirjam Ros, Director Business Transformation bij Airbus DS NL

Mirjam is een business strategist die gelooft in het versimpelen van complexe vraagstukken en ‘in making common sense more common’. Middels een mensgerichte aanpak houdt ze zich bezig met juridische vraagstukken op het gebied van innovatie en intellectueel eigendom, commerciële contracten, business strategy en organisatorische ontwikkeling. Ze heeft een Master in Ondernemingsrecht en een Master in Bestuurskunde, en heeft twintig jaar ervaring in de luchtvaart, olie en gas industrie en in R&D. De afgelopen tien jaar heeft ze management posities vervuld bij Airbus Nederland. Vorig jaar heeft ze ‘The Innovation Matrix’ gepubliceerd, een gemakkelijk te lezen gids op het gebied van innovatie, samenwerkingen en intellectueel eigendom.

2020-10-16-laura-de-kuiper.jpg

Laura de Kuiper, Senior Legal Counsel, Eurus Energy Europe

Laura is binnen Vattenfall betrokken bij (duurzame) energie-projecten op het gebied van warmte, renewables (wind en zon) en productie (de Vattenfall centrales), met de nadruk op civielrechtelijke en mededingingsrechtelijke vraagstukken.

2020-09-04-linda-gerrits.jpg

Linda Gerrits, Legal Counsel, Fairphone

Linda Gerrits is bedrijfsjurist bij Fairphone. Zij houdt zich voornamelijk bezig met commerciële contracten, privacy en consumentenrecht. Daarnaast is zij betrokken bij projecten rondom repareerbaarheid en gebruiksduurverlenging van producten. 

raluca-radu_X.jpeg

Raluca Radu, Director Legal and Governance, Fairphone

Raluca is General Consel bij Fairphone BV, één van de Nederlandse & Europese marktleiders in duurzame innovaties in consumentenelektronica.  Haar expertise ligt bij het marktintroductie, financiering en scaling van technologie (hardware and software) in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en sustainable finance. Ze is ruim tien jaar internationaal actief als advocaat, jurist, policy & business expert in de private en publieke sectoren. O.a. heeft ze voor de Europese Commissie als counsel op het gebied van milieubeleid en regelgeving gewerkt en ook 5 jaar als advocaat bij Dentons.

Ellen Hoogland_X.jpeg

Ellen Hoogland, Senior Counsel, The Ocean Cleanup

Ellen Hoogland is inmiddels al ruim 23 jaar werkzaam als jurist. Zij is begonnen in de advocatuur (Houthoff), daarna in het bedrijfsleven (DSM) en heeft de laatste jaren als interim -jurist bij een aantal uiteenlopende bedrijven gewerkt. Zij werkt graag voor technologische en innovatieve organisaties die zij met allerlei vraagstukken helpt, zowel op juridisch vlak als op het gebied van public affairs. Zij zet haar met name graag in voor organisaties die net als zij onze planeet een beetje mooier willen achterlaten. Zo kwam zij vier jaar geleden bij The Ocean Cleanup terecht. Hier ontdekte ze dat onze wetgeving vaak onvoldoende rekening houdt met mooie, groene initiatieven en de circulaire economie. Gelukkig staat onze overheid open voor het aanpassen hiervan. Zij vindt dat het mede aan ons is om aan te geven waar de schoen wringt en om aanpassingen te vragen waar nodig. Zij deelt graag zijn ervaring in deze klimaattafel en hoopt dat wij met elkaar een aantal -  grotere en kleinere - ideeën kunnen aandragen waardoor bedrijfsjuristen nog beter in staat zijn bij te dragen aan het verduurzamen van hun organisatie.

Andere deelnemers

  • Marije Verweij, Executive Officer to the CCO of Tata Steel Europe
  • Marjolein Dieperink, advocaat-partner AKD N.V., universitair docent Vrije Universiteit Amsterdam 
  • Vivian van der Kuil, advocaat-partner maritiem recht DECK advocaten en docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam   
  • David Schreuders, advocaat-partner Dispute Resolution Simmons & Simmons 
  • Daphne van Unen, Lyondell Basell
Sluiten