NGB Extra: Governance en bestuurdersaansprakelijkheid

NGB Extra: Governance en bestuurdersaansprakelijkheid

Programma

14.30 - 15.00 u.  Ontvangst en inschrijving bij Loyens & Loeff, kantoor Rotterdam
15.00 - 17.15 u. Presentaties met een korte pauze
17.15 - 18.15 u. Borrel

Wat is van belang voor een goede corporate governance en wat voor impact heeft de Corporate Governance Code?            
 
Een actueel overzicht van het onderwerp corporate governance; de verhoudingen tussen het bestuur, de raad van commissarissen en de (algemene vergadering van) aandeelhouders. Een relevant onderwerp voor elke onderneming, maar waar moet in deze tijd op worden gelet en welke rol speelt de Corporate Govenance Code? Hoe wordt in de rechtspraak over het onderwerp corporate governance geoordeeld? Wat is de impact van de Corporate Governance Code op de rechtspraak? Wat is de relatie tussen het onderwerp corporate governance en eventuele aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen?

Mijke Sinninghe Damsté, advocaat en partner, is gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke en financiële geschillen. Mijke heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen over, onder meer, aandeelhoudersgeschillen, ondernemingskamerprocedures, bestuurdersaansprakelijkheid, aansprakelijkheid van financiële instellingen, prospectusaansprakelijkheid, collectieve acties en collectieve schikkingen. Mijke is bestuurslid van de Vereniging Corporate Litigation.

Niek Zaman was notaris en partner van Loyens & Loeff van 1987 tot 2015. Niek was bijzonder hoogleraar Notarieel Ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht van 2006 tot 2016 en is sedert 2013 gewoon hoogleraar Notarieel Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden.

Rob Schrooten, advocaat, is gespecialiseerd in ondernemingsrecht met een focus op (nationale en internationale) fusies en overnames, joint ventures, management buy-outs, leveraged buy-outs en private equity transacties. 

Locatie:

Loyens & Loeff, Blaak 31 , Rotterdam

Het kantoor is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk in de Interparking Markthal. U ontvangt een uitrijkaart.

NB: leden kunnen zich aanmelden na inloggen.