Aankondiging Nationale Enquête Bedrijfsjuristen

Nieuws

Aankondiging Nationale Enquête Bedrijfsjuristen

maandag 17 januari 2022

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen, maar wat weten we eigenlijk over het vak van bedrijfsjurist? Wat voor werk doen onze plm 1800 leden, hoe groot zijn hun teams, hoeveel hebben een GC-rol? Wat zijn hun ambities, en hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden? Hoe ervaren bedrijfsjuristen de werk-privébalans? Vragen waarop wij graag antwoorden wilden hebben.

Daarom hebben we vorig jaar besloten periodiek een ledenonderzoek uit te voeren. Doel hiervan is het verkrijgen van inzichten in trends en ontwikkelingen binnen het vak van bedrijfsjuristen. Ruim vierhonderd leden beantwoordden de enquêtevragen die we verstuurden. De resultaten staan in een handzaam rapport.

In deze eerste editie van de ledenenquête hebben we het thema vrije tijd uitgelicht. Tot slot van de resultaten van de enquête zetten we een zestal bedrijfsjuristen in de schijnwerper. We spraken hen over wat ze in hun vrije tijd doen, naast een vaak drukke baan en gezinsleven.

Barbara Kröner, directeur NGB, presenteert de resultaten van het onderzoek op de Nieuwjaarsbijeenkomst van 27 januari a.s. (online). De bijeenkomst gaat van start met een korte ledenvergadering. Na de presentatie van de enquête spreekt Jos Akkermans (Associate Professor of Sustainable Careers and Organizational Behavior, VU Amsterdam) over o.a. de impact van de coronatijd op arbeid.

Je kunt je hier voor deze bijeenkomst aanmelden (na inloggen).

Sluiten