NGB Reeks deel X: AI, samen met Deloitte

Nieuws

NGB Reeks deel X: AI, samen met Deloitte

maandag 24 juni 2024

Op 21 november presenteert het NGB deel X in de NGB Reeks, een reeks praktische boekjes met tips & tricks voor de bedrijfsjurist. Deel X heeft als onderwerp AI. Het wordt geschreven door juristen van Deloitte. Dit nieuwe deel in de reeks wordt gepresenteerd tijdens de najaarsbijeenkomst, bij Deloitte in Rotterdam.

Artificial Intelligence is niet meer weg te denken uit de maatschappij en daarmee uit het juridisch werkveld. Elke bedrijfsjurist heeft ermee te maken en als dat niet zo is, gebeurt dat binnenkort. Als bedrijfsjurist 'moet je er wat mee'. De legal functie professionaliseert steeds meer, en daarbij speelt AI een belangrijke rol. AI is daarom een uitgelezen onderwerp voor het nieuwe deel in de NGB Reeks. Juristen van Deloitte schrijven het, in samenwerking met het NGB.

In het boekje worden onder meer de volgende onderwerpen belicht, alles in relatie tot AI: AI Act, Public Policy & Digital Regulations; ethiek en mensenrechten; AI control frameworks / privacy / security/ verbintenissenrecht; auteursrecht, Legal Tech, praktijkervaringen, en de toekomst van  AI voor de GC en zijn team.

De hoofdauteurs van AI, juristen bij Deloitte:

auteur sebastiaanSebastiaan Terwee is een partner binnen IP/Technology en leidt het Legal Tech en Contracting team bij Deloitte Legal. Zijn team van specialisten werkt nauw samen met alle andere relevante teams en functies binnen Deloitte die werken met klanten op het gebied van gegevensbescherming (privacy), informatie-/cyberbeveiliging, kunstmatige intelligentie en waar ondersteuning nodig is voor IT- of cloud contracten.


auteur MaaikeMaaike van Velzen is een partner binnen IP/Technology. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in IP-beheer van verschillende bedrijven in de gezondheidszorg, elektronica en consumentenproducten. Ze heeft ervaring in het beheer van IP-litigatie in meerdere jurisdicties en heb IP-strategieën ontworpen en geïmplementeerd voor wereldwijde digitale bedrijven. Maaike leidde de integratie van nieuwe tools in de IP-organisatie van een groot bedrijf, toonaangevend in IP. Ze bouwde de Philips IP-strategie om de digitale transformatie van Philips Healthtech te ondersteunen.

auteur HansHans Albers is directeur bij Deloitte Legal Management Consulting. Hij is een ervaren internationale General Counsel met brede commerciële juridische en zakelijke ervaring in EMEA, opkomende markten en ook in de VS.
Hij beheerde teams van maximaal 30 juridische professionals die een breed scala aan juridische zaken behandelden, zoals complexe deals en commerciële contracten, naleving, interne onderzoeken naar omkoping, corporate governance, geschillenbeslechting en het voorbereiden en implementeren van verschillende wereldwijde bedrijfsbeleid.

auteur DominiqueDominique Poot is directeur bij Deloitte Legal Management Consulting. Hij is gespecialiseerd in het snijvlak van IT, juridische en financiële aspecten. Zijn expertise is gericht op het oplossen van complexe uitdagingen en het gebruik van kunstmatige intelligentie (generatieve AI) om juridische uitdagingen op een praktische en efficiënte manier aan te pakken. Hij heeft rijke ervaring in een groot aantal gebieden, waaronder transformaties van juridische teams, analyse en verbetering van processen en implementatie van technologie in juridische context.

auteur SimoneSimone Pelkmans is partner bij Risk Advisory binnen het team voor Privacy en Digitale Regelgeving, waar ze het team leidt dat zich richt op alle nieuwe regelgevingen die digitale technologieën, producten en diensten reguleren. Daarnaast is ze een kernlid van het Future of Food-team.
Voordat ze op 1 oktober 2021 bij Deloitte kwam, was Simone bestuurslid en General Counsel van Unilever Benelux en de Global Foods Division.

auteur Jan-JanJan-Jan Lowijs is directeur binnen de praktijk van Deloitte voor Privacy, Digitale Ethiek en Digitale Regelgeving in Nederland. Hij heeft een achtergrond in engineering en informatiebeveiliging, maar zijn focus ligt tegenwoordig op de onderwerpen privacy, gegevensbescherming, digitale ethiek en alle nieuwe regels en regelgevingen die worden voorgesteld voor verschillende digitale technologieën.
Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van privacy en gegevensbescherming, als adviseur met betrekking tot specifieke privacyregels en -regelgevingen en bij de implementatie van privacy in organisaties.

Lees meer over de hoofdauteurs

NGB Reekx X_blur_Omslag

Pre order gratis jouw exemplaar (exclusief voor NGB leden)

Sluiten