Oratie prof. mr. dr. Marcel Ruygvoorn

Nieuws

Oratie prof. mr. dr. Marcel Ruygvoorn

donderdag 2 maart 2023

Prof. mr. dr. Marcel Ruygvoorn, advocaat en partner bij Van Benthem en Keulen en bijzonder hoogleraar Nationaal en internationaal commercieel contracteren aan de Universiteit Utrecht, spreekt op 7 maart om 16.15 uur een oratie uit met de titel: 'Less is more; voldoet ons contractenrecht nog?'

Commerciële contracten worden steeds omvangrijker en ingewikkelder; wat vroeger op de achterkant van het spreekwoordelijke bierviltje geregeld werd, vereist nu kennelijk een duimdik contract. Waar komt deze ontwikkeling vandaan, wat betekent dit voor de totale transactiekosten? Wat vinden we überhaupt van die ontwikkeling, leidt een omvangrijkere overeenkomst tot minder geschillen en wat betekent een en ander voor het onderwijs op het gebied van het contractenrecht? Deze en aanpalende vragen komen in de oratie aan bod.

Marcel, die zich al bijna dertig jaar bezit houdt met commercieel contractenrecht, bevroeg een aantal bedrijfsjuristen en General Counsel over deze onderwerpen, onder wie ook NGB-leden.

Livestream van deze oratie

Van Benthem & Keulen en het college van bestuur van de Universiteit Utrecht nodigt iedereen met interesse van harte uit tot het online bijwonen van de plechtigheid via een livestream vanuit het Academiegebouw.

Sluiten