Nieuwjaarsbijeenkomst: Wim Anker

Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst: Wim Anker

maandag 18 december 2023

Samen met tweelingbroer Hans richtte Wim in 1991 het kantoor Anker & Anker in Leeuwarden op. Het kantoor behandelde spraakmakende zaken, zoals die van Robert M. (zedenzaak kinderdagverblijf Amsterdam), Ferdi E. (ontvoerder van Gerrit Jan Heijn) en Richard Klinkhamer (moord echtgenote). Twee jaar geleden nam Wim afscheid van de advocatuur. Hij is nu aan het kantoor verbonden als adviseur.

Naast zijn praktijk geeft Wim Anker lezingen, cursussen en gastcolleges. Hij spreekt over de rol, taak en houding van de strafadvocaat in Nederland. Hoe is het om mensen die zware delicten hebben gepleegd bijstand te verlenen? Welke ethische dilemma’s kom je als strafrechtadvocaat tegen en hoe ga je hier mee om? 

Voor onze nieuwjaarsbijeenkomst gaat Wim Anker speciaal in op vragen als: hoe komt iemand tot ontoelaatbaar / crimineel gedrag? Waar liggen de grenzen en wat brengt iemand ertoe die te overschrijden?

De bijeenkomst begint met een korte Algemene vergadering van 15.00 tot 15.15, waarna Wim Anker van 15.15 tot 16.45 zijn presentatie houdt. Daarna is de nieuwjaarsborrel. Locatie: Rosarium, Amstelpark 1 in Amsterdam. De bijeenkomst is alleen voor NGB-leden.

 

Sluiten