Nieuw bestuur sectie Privacy

Nieuws

Nieuw bestuur sectie Privacy

woensdag 24 mei 2023

Anny-Ho-Li.jpg 4

Met ingang van 1 juni 2023 vormen Anny Ho en Niels Smoor het bestuur van de NGB-sectie Privacy.

Anny is sinds februari van dit jaar Manager Data Privacy & Protection bij Lucid Motors in Amsterdam. Eerder was zij IT- en privacyadvocaat bij Project Moore. Daarvoor werkte zij bij verschillende bedrijven, waaronder PVH Corp. (Tommy Hilfiger en Calvin Klein).

Niels_Smoor-2mb

Niels Smoor werkt sinds 2015 voor Sedgwick als Legal Counsel & Privacy Officer Continental Europe & Africa. Naast diverse andere activiteiten was hij in 2018-2020 Knowledgenet chapter chair for de Nederlandse afdeling van de IAPP.

Anny en Niels nemen het stokje over van Martine Passier en Jurriën Deckers, die de sectie Privacy eind 2018 hebben opgericht. Het rechtsgebied was met de implementatie van de AVG en de uitvoeringwet (UAVG) in een stroomversnelling geraakt. Alle bedrijven moesten hun privacybeleid aanscherpen en in overeenstemming brengen met de AVG, die vanaf mei 2018 van toepassing was. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kreeg de bevoegdheid forse boetes op te leggen: tot 20 miljoen of 4% van de wereldwijde jaaromzet. Er was dus werk aan de winkel. Met de toenemende digitalisering en innovatie van onze samenleving zullen privacy en cybersecurity belangrijke onderwerpen blijven. Een interessante en voortdurende uitdaging voor bedrijfsjuristen om hun organisaties te begeleiden in het compliant blijven met bestaande en nieuwe wetten op dit gebied. 

Het NGB is blij dat Anny en Niels zich voor de sectie gaan inzetten, en dankt Martine en Jurriën voor het vele werk dat zij hebben gedaan voor de sectie Privacy, die in een grote behoefte bleek te voorzien.

 

 

 

 

Sluiten