ESG-vs AEX-index: maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven

Nieuws

ESG-vs AEX-index: maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven

maandag 24 april 2023

De tijd dat bedrijven vooral worden afgerekend op het creëren van aandeelhouderswaarde, loopt langzaam af. Publieke opinie, strengere regelgeving en beleggers dwingen bedrijven tot positieve(re) bijdragen aan milieu en maatschappij. Wat gaat er verwacht worden van bedrijven?

Op 11 mei legt Legal Valley deze vraag op tafel tijdens haar jaarlijkse congres in Musis Sacrum in Arnhem. Praat mee over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Met welke regelgeving krijgen bedrijven te maken? Welke dilemma’s brengen die met zich mee? Gaan strengere regels daadwerkelijk zorgen voor ander gedrag? Hoe staat het met het toezicht, is dat goed te regelen of is dat een illusie?

Tijdens het congres bespreekt gespreksleider Rens de Jong (BNR Nieuwsradio) samen met co-host Loes van Dijk (advocaat bij Stibbe) deze vragen met een aantal gasten. 

Het congres van 11 mei in Musis Sacrum Arnhem vindt plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur.  Inloop is vanaf 15.00 uur en na afloop is er een netwerkborrel. Deelname is gratis.

Meer informatie vind je op de website van de Stichting Legal Valley, waar je je ook kunt aanmelden.

Sluiten