Advocaat in dienstbetrekking

Nieuws

Advocaat in dienstbetrekking

donderdag 8 juni 2023

Het Advocatenblad publiceert vandaag een artikel over advocaten in dienstbetrekking: ‘Een vak apart’. Met interviews met drie NGB-leden: Maarten Sturm, advocaat bij Tata Steel en voorzitter van de Sectie advocaat in dienstbetrekking, Margot Allertz, advocaat omgevingsrecht bij DSM-Firmerich (voorheen: Koninklijke DSM NV), en Marcella de Haan, advocaat bij NN Advocaten.
maarten-sturm-23-05-24-712 - kopie

Nederland kent bijna duizend advocaten in dienstbetrekking. Het Advocatenblad interviewde een aantal van hen, onder wie drie NGB-leden, over hun bijzondere vak.

Het NGB heeft advocaten in dienstbetrekking veel te bieden. De NGB-sectie Advocaat in dienstbetrekking geeft hen de gelegenheid ervaringen, best practices, documenten en tips met elkaar uit te wisselen. De sectie organiseert per jaar diverse bijeenkomsten, fysiek en online. 

De sectie heeft een model Kantoorhandboek ontwikkeld, dat NGB-leden kunnen downloaden, aanpassen naar hun situatie en gebruiken. Ook geeft het NGB haar leden informatie over actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld over het verschoningsrecht. Op de website is een FAQ-pagina (alleen voor leden) met informatie over onder meer de geheimhoudingsplicht, werken in een 'open office', en kwaliteitstoetsen.

Om aan de kwaliteitseisen van de NOvA te voldoen, biedt het NGB bijeenkomsten Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO). Voor degenen die een GIO-groepje willen begeleiden, biedt het NGB een speciale training. 

Het NGB-lidmaatschap kost € 175,- ex btw per jaar. Aan het deelnemen aan activiteiten etc. zijn verder geen kosten verbonden. Het NGB is een vereniging voor en door de leden, zonder winstoogmerk.

Behalve aan de bijeenkomsten die de Sectie Advocaat in dienstbetrekking organiseert, kunnen advocaten in dienstbetrekking uiteraard aan alle andere NGB-activiteiten deelnemen. Vorig jaar organiseerde het NGB 35 bijeenkomsten, waarvoor in totaal 59 opleidingspunten zijn verstrekt.

Ben je advocaat in dienstbetrekking, en nog geen NGB-lid? Meld je aan via de website, en doe mee met wat het NGB je te bieden heeft.

Sluiten