Jurist in transitie: ontwikkelingen in duurzaamheid sinds 2000

Op 31 mei vindt er vanuit ‘Jurist in Transitie’ een bijeenkomst plaats.   

Van beursgenoteerde multinationals tot Private Equity uit de Verenigde Staten, de Europese Unie en Azië. Zijn MSc in Business Administration in Rotterdam richtte zich op de ethiek van het bedrijfsleven. Na het opbouwen van een ontwikkelingshulp organisatie in Mumbai kwam Joop Joost terug in Nederland en startte in consulting. Na ruim 6 jaar PwC Consulting (deels Sustainability, deels Finance) en 2 jaar in Private Equity sloot hij zich aan bij Sustainalize.  

Joop Joost is voornemens om de toehoorders een stukje ‘terug in de tijd’ te nemen en vanaf het jaar 2000 een ruwe schets te geven van de ontwikkelingen in duurzaamheid in Nederland (en daarbuiten). Daarbij presenteert hij een aantal observaties vanuit het door Sustainalize uitgevoerde ‘20 jaar MVO in Nederland’ onderzoek wat hij eind vorig jaar besprak met Mariëtte Hamer (SER) en Herna Verhagen (PostNL) tijdens het Kristalevent van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 

Tijdstip: 31 mei 2021 om 10.00 uur. 

Joop Joost Hietbrink 

Joop Joost heeft ruim 15 jaar ervaring in consulting met een focus op duurzaamheid, strategie en de uitvoer daarvan. Hij is verantwoordelijk voor de strategie propositie van Sustainalize en bedient met zijn team een breed scala aan klanten.