Zes redenen om lid te worden

  1. Verbinding
    Het NGB-platform verbindt bedrijfsjuristen. Kom via bijeenkomsten, ‘Mijn NGB’ op de website en LinkedIn in contact met ruim 1.800 collega-bedrijfsjuristen die ook lid zijn. Je krijgt vier keer per jaar De Bedrijfsjurist, het online ledenmagazine, en maandelijks een nieuwsbrief.
     
  2. Juridische kennis
    Het NGB heeft een ruim aanbod aan juridisch-inhoudelijke bijeenkomsten, on- en offline, om je kennis te verdiepen, te verbreden of te actualiseren. In 2021 waren er 34 bijeenkomsten. Elke twee jaar krijg je een publicatie in de NGB Reeks met praktische tips & tricks over een actueel onderwerp.
     
  3. Soft skills
    Het NGB biedt naast juridisch-inhoudelijke bijeenkomsten ook bijeenkomsten om je soft skills te trainen, in workshops met een beperkt aantal deelnemers en online. En er zijn bijeenkomsten om met elkaar ervaringen uit te wisselen.
     
  4. Advocaten in dienstbetrekking
    Ben je advocaat in dienstbetrekking? Dan kun je hier je opleidingspunten krijgen (in 2021 waren er 30 punten te behalen). Je kunt het NGB-model-kantoorhandboek gebruiken en deelnemen aan Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO), georganiseerd voor en door NGB-leden.
     
  5. Ledenvoordeel
    Het NGB biedt leden kortingen via contacten met aanbieders van cursussen, boeken, opleidingen etc. Het NGB is mede-initiatiefnemer van de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (SBB) en de Senior Legal Counsel Academy (SLCA). Als NGB-lid krijg je voorrang bij de SBB en korting op de SLCA.
     
  6. Voor en door leden
    Het NGB heeft geen winstoogmerk. De contributie is € 175,- per jaar excl. btw en de meeste bijeenkomsten zijn kosteloos. Het bestuur bestaat uit bedrijfsjuristen. Ook de gespecialiseerde secties worden geleid door bedrijfsjuristen.