Web 3.1

Na het succesvolle metaverse-event bij Baker McKenzie in april bleek er veel animo voor een vervolg.  Op 28 september organiseert de Sectie Digitalisering dan ook samen met Benjamin van Kessel en Roger van de Berg van Baker McKenzie een tweede, verdiepend, event over de juridische en fiscale aspecten van de metaverse. Want hoewel de mogelijkheden van de metaverse voor veel mensen nog een stap te ver lijken, zetten bedrijven al de eerste stappen in deze virtuele wereld. Of denken er over om dat te gaan doen. Simpelweg om de eerste te zijn, om nieuwe relaties op te bouwen, producten te ontwikkelen of uit te proberen of om offline verkoop te stimuleren.

Met die snelle ontwikkeling ontstaan er dilemma’s en juridische vraagstukken. Hoe bescherm je bijvoorbeeld je merk en je intellectueel eigendom op de Metaverse? Hoe ga je om met een veranderende supply chain, nieuwe partners en de gegevens van virtuele klanten? Hoe reken je af met een avatar voor geleverde virtuele producten - wanneer is er sowieso sprake van levering? - en waar betaal je als bedrijf vervolgens belasting voor die echte inkomsten uit een virtuele wereld?

Benjamin en Roger nemen je mee de diepte in op 28 september bij over NFT's, cryptocurrencies, blockchain, Augmented Reality, Artificial Intelligence en Virtual Reality. Zij gaan dieper in op de materie die we tijdens de eerste sessie in april hebben laten zien en belichten de metaversie vanuit verschillende sectoren en vakgebieden. Tijdens deze tweede bijeenkomst is er veel ruimte voor vragen en discussie. Om de bijeenkomst zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de informatiebehoefte, sturen we de deelnemers van tevoren een korte vragenlijst. Ondanks de verdiepende aard van deze sessie is de bijeenkomst zeker ook interessant voor bedrijfsjuristen die niet bij de eerste bijeenkomst waren, waarbij we beginnen met een korte recap.

-

Log voor meer informatie in op het Mijn.NGB portaal. 
Daarin zijn de volgende extra gegevens zichtbaar:
adres of webinar link, sprekers bio, wijzig je deelname, presentatie (na afloop bij deelname) etc.