NIEUWS

Nieuws

  1. 4 juli 2024

    'Het NGB loopt voorop met duurzaamheid'

    Al voordat Jasper Langezaal in het NGB-bestuur kwam, maakte hij zich sterk voor duurzaamheid en de rol van de jurist daarin. In 2017 stond hij aan de wieg van het eerste NGB-duurzaamheidscongres. Per 1 juli nam Jasper na zes jaar afscheid als bestuurslid.

    Lees meer
  2. 26 juni 2024

    Jurist Doet WAT genomineerd voor Gouden Zandloper

    Het initiatief Jurist Doet WAT is genomineerd voor de Gouden Zandloper in de categorie ESG (Environmental, Social, Governance). De awards worden op 12 september a.s. uitgereikt in Amsterdam.

    Lees meer
  3. 24 juni 2024

    NGB Reeks deel X: AI, samen met Deloitte

    Op 21 november presenteert het NGB deel X in de NGB Reeks, een reeks praktische boekjes met tips & tricks voor de bedrijfsjurist. Deel X heeft als onderwerp AI. Het wordt geschreven door juristen van Deloitte. Dit nieuwe deel in de reeks wordt gepresenteerd tijdens de najaarsbijeenkomst, bij Deloitte in Rotterdam.

    Lees meer
  4. 24 juni 2024

    Spotlight: Sanne Sprong

    Sanne Sprong (31) is Legal Counsel bij Rabobank Nederland. ’Het contact met klanten en het kunnen maken van het verschil, het met tien-nul achter staan en toch tot elkaar kunnen komen, dat vind ik het meest waardevol aan mijn werk.’

    Lees meer
  5. 20 juni 2024

    De volgende zomerbijeenkomst bij jouw bedrijf?

    Op 20 juni j.l. ontving Shell ons in het Energy Transition Campus in Amsterdam voor de jaarlijkse zomerbijeenkomst. Elk jaar brengt het NGB een bezoek aan een bedrijf waar een of meer leden werken. Zijn we volgende keer bij jouw bedrijf te gast?

    Lees meer
  6. 3 juni 2024

    NGB 95 jaar: lustrum 2025

    Volgend jaar is het zover: het NGB bestaat 95 jaar en dat vieren we met een feestelijk congres in november 2025. Wie helpt ons het lustrum te organiseren?

    Lees meer
  7. 30 mei 2024

    Buurtbatterij: kansen en showstoppers

    Verslag kennisevent Utrecht 28 mei 2024. Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een buurtbatterij, en waar moet je zo vroeg mogelijk rekening mee houden? Dit stond centraal tijdens een informatieve middag in Utrecht, georganiseerd door Jurist Doet WAT (JDW) en het Nationaal Klimaat Platform (NKP).

    Lees meer
  8. 6 mei 2024

    Bedrijfsjurist: snel en uitdagend werk

    Lauren van Rijn is bestuurslid van de sectie Burgerlijk Recht, samen met Laurens Terpstra. Zij is Legal Counsel bij Heineken en enthousiast over haar vak. ‘De betrokkenheid binnen het hele bedrijf en de diversiteit van de collega’s vind ik mooi.’  

    Lees meer
  9. 23 april 2024

    Rechtspraak - bijeenkomst Rechtbank Amsterdam

    Als bedrijfsjurist kun je betrokken raken in een civiele procedure bij de rechtbank en/of het gerechtshof. Dan is het belangrijk te weten wat de do’s en don’ts zijn. Tijdens een bijeenkomst bij de Rechtbank Amsterdam op 7 maart 2024 gaven Patricia Arnoldus en Cees Bom tips en tricks. Vervolgens bespraken Maartje Speksnijder en Bart van Meegen hoe je rechter kunt worden.

    Lees meer
Sluiten