NIEUWS

Nieuws

 1. 3 juni 2024

  NGB 95 jaar: lustrum 2025

  Volgend jaar is het zover: het NGB bestaat 95 jaar en dat vieren we met een feestelijk congres in november 2025. Wie helpt ons het lustrum te organiseren?

  Lees meer
 2. 30 mei 2024

  Buurtbatterij: kansen en showstoppers

  Verslag kennisevent Utrecht 28 mei 2024. Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een buurtbatterij, en waar moet je zo vroeg mogelijk rekening mee houden? Dit stond centraal tijdens een informatieve middag in Utrecht, georganiseerd door Jurist Doet WAT (JDW) en het Nationaal Klimaat Platform (NKP).

  Lees meer
 3. 6 mei 2024

  Bedrijfsjurist: snel en uitdagend werk

  Lauren van Rijn is bestuurslid van de sectie Burgerlijk Recht, samen met Laurens Terpstra. Zij is Legal Counsel bij Heineken en enthousiast over haar vak. ‘De betrokkenheid binnen het hele bedrijf en de diversiteit van de collega’s vind ik mooi.’  

  Lees meer
 4. 23 april 2024

  Rechtspraak - bijeenkomst Rechtbank Amsterdam

  Als bedrijfsjurist kun je betrokken raken in een civiele procedure bij de rechtbank en/of het gerechtshof. Dan is het belangrijk te weten wat de do’s en don’ts zijn. Tijdens een bijeenkomst bij de Rechtbank Amsterdam op 7 maart 2024 gaven Patricia Arnoldus en Cees Bom tips en tricks. Vervolgens bespraken Maartje Speksnijder en Bart van Meegen hoe je rechter kunt worden.

  Lees meer
 5. 22 april 2024

  Gouden Zandlopers 2024

  Welke NGB-lid verdient een van de Gouden Zandloper-awards? Nomineren kan tot 26 mei a.s.

  Lees meer
 6. 22 april 2024

  ‘Aandacht voor actuele ontwikkelingen’

  Manon Bovens en Jos Gielen hebben sinds kort het bestuur van de sectie Mededingingsrecht overgenomen van Helene Millenaar en Sebastiaan Ter Wee. We vroegen Manon en Jos naar hun achtergrond, hun plannen, het NGB en meer. Maak kennis met Manon en Jos via dit interview.

  Lees meer
 7. 15 april 2024

  Spotlight: Nathalie Zitter

  Nathalie Zitter (40) is Senior Legal Counsel bij Spinnin’ Records B.V. Het onderhandelen met artiesten, producers, managers, advocaten etc. vindt zij het leukste en meest dynamische aspect van haar werk. Al het werk wordt dubbel en dwars beloond als ze een hit scoren.

  Lees meer
 8. 3 april 2024

  Hoe behoed je bestuurders in onzekere tijden voor aansprakelijkheid?

  Ondernemingen worden geconfronteerd met aanzienlijke geopolitieke risico’s door de oorlog in Oekraïne, conflicten in het Midden-Oosten en aanhoudende spanningen over de hele wereld. Ondertussen wordt van ondernemingen verwacht dat zij maatregelen nemen op het gebied van bijvoorbeeld ESG. Samen met de tendens dat bestuurders eerder en vaker aansprakelijk worden gesteld, resulteert dit in verhoogde aansprakelijkheidsrisico’s.

  Lees meer
 9. 3 april 2024

  ‘Ik kan me niet voorstellen dat een bedrijfsjurist geen lid van het NGB is’

  Brit Geurts is Senior Legal Counsel bij Philips Benelux. Sinds januari van dit jaar maakt zij deel uit van het NGB-bestuur. Wij vroegen Brit naar haar werk, haar plannen, het NGB en meer.

  Lees meer
Sluiten