NIEUWS

Nieuws

 1. 15 februari 2024

  Hoe kun je als bedrijfsjurist waken over webshop compliance? Valkuilen en tips

  In een tijdperk waarin digitalisering voortdurend toeneemt, is een online winkel voor bedrijven van onschatbare waarde. Klanten verwachten niet alleen een vlekkeloze winkelervaring op het web, maar hechten ook waarde aan de bescherming van hun persoonlijke gegevens en rechten. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, heeft de consument het recht om de overeenkomst te vernietigen. Het is daarom van cruciaal belang dat je webshop voldoet aan de geldende regels en voorschriften.

  Lees meer
 2. 6 februari 2024

  Strafpleiten: een wandeling op de evenwichtsbalk

  Op donderdag 25 januari 2024 sprak Wim Anker op de NGB Nieuwjaarsbijeenkomst in Amsterdam. Wim Anker, een van Nederlands bekendste en meest gewaardeerde strafrechtadvocaten, trad op in vele spraakmakende zaken. Voor het NGB bespreekt Wim de vijf principiële uitgangspunten van kantoor Anker & Anker, en lardeert die met interessante zaken. Ook kijkt hij terug op veertig jaar advocatuur.

  Lees meer
 3. 5 februari 2024

  NGB Nieuwjaarsbijeenkomst met Wim Anker

  Wim Anker zorgde voor een inspirerende Nieuwjaarsbijeenkomst. 'Zelden in mijn leven 90 minuten lang zo ademloos zitten luisteren'. In de algemene vergadering werd Brit Geurts, Senior Legal Counsel bij Philips, benoemd tot NGB-bestuurslid.

  Lees meer
 4. 24 januari 2024

  Spotlight: Wendeline Ubing

  Wendeline Ubing (42) is Legal counsel bij Solynta, een innovatief aardappelveredelingsbedrijf in Wageningen. 
  ‘De aardappel is voor mij centraal komen te staan. En dat is een stuk spannender dan het misschien op het eerste gezicht lijkt.’
  In elk nummer van De Bedrijfsjurist zetten wij de spotlight op een NGB-lid. 

  Lees meer
 5. 10 januari 2024

  Het wijzigen van overeenkomsten die na een Europese aanbesteding tot stand zijn gekomen

  Elisabeth Sneeuw, Wijn & Stael Advocaten, gaat in op de doorwerking van het aanbestedingsrecht in een Europees aanbestede overeenkomst en licht toe welke ruimte er aanbestedingsrechtelijk bestaat om een Europees aanbestede overeenkomst tijdens de uitvoering te wijzigen.

  Lees meer
 6. 10 januari 2024

  ’Het NGB zorgt dat leden elkaar vinden’

  De NGB-sectie Omgevingsrecht heeft een nieuw bestuur. Jennine Panneman en Annet Blokhuis namen het stokje over van Renske van Ekdom en Flore Groen. Renske richtte deze sectie op in 2014. Jennine en Annet zien er naar uit om leuke en informatieve bijeenkomsten voor zoveel mogelijk NGB-leden te organiseren.
  ’Daarin moeten we bovenop de actualiteit zitten.’

  Lees meer
 7. 8 januari 2024

  ‘De rechtspraak is nog veel leuker dan ik dacht’

  Voordat Patricia Arnoldus-Smit raadsheer werd, werkte zij jarenlang als bedrijfsjurist bij verschillende banken. ‘Ik heb er veel profijt van gehad dat ik weet hoe het werkt in een onderneming en in de boardroom.’

  Lees meer
 8. 8 januari 2024

  'See you in mediation': (internationale) trend in zakelijke conflicten

  Steeds meer bedrijven nemen in hun bedrijfspolicies en contracten mediationclausules op en lossen conflicten op met behulp van een mediator. Dat gaat niet alleen over arbeidsrechtelijke conflicten maar ook over complexe (grensoverschrijdende) miljoenenclaims. Een positieve trend, gezien het steeds diverser wordende speelveld aan stakeholders. Maar hoe ziet zo'n clausule eruit en hoe bereid je je voor op mediation?

  Lees meer
 9. 3 januari 2024

  NGB Extra kantoren 2024

  Dit jaar werkt het NGB samen met de advocatenkantoren Van Doorne en Stek. Zij organiseren bijeenkomsten en schrijven artikelen voor ons.

  Lees meer
Sluiten