NIEUWS

Nieuws

 1. 23 april 2024

  Rechtspraak - bijeenkomst Rechtbank Amsterdam

  Als bedrijfsjurist kun je betrokken raken in een civiele procedure bij de rechtbank en/of het gerechtshof. Dan is het belangrijk te weten wat de do’s en don’ts zijn. Tijdens een bijeenkomst bij de Rechtbank Amsterdam op 7 maart 2024 gaven Patricia Arnoldus en Cees Bom tips en tricks. Vervolgens bespraken Maartje Speksnijder en Bart van Meegen hoe je rechter kunt worden.

  Lees meer
 2. 22 april 2024

  Gouden Zandlopers 2924

  Welke NGB-lid verdient een van de Gouden Zandloper-awards? Nomineren kan tot 26 mei a.s.

  Lees meer
 3. 22 april 2024

  ‘Aandacht voor actuele ontwikkelingen’

  Manon Bovens en Jos Gielen hebben sinds kort het bestuur van de sectie Mededingingsrecht overgenomen van Helene Millenaar en Sebastiaan Ter Wee. We vroegen Manon en Jos naar hun achtergrond, hun plannen, het NGB en meer. Maak kennis met Manon en Jos via dit interview.

  Lees meer
 4. 15 april 2024

  Spotlight: Nathalie Zitter

  Nathalie Zitter (40) is Senior Legal Counsel bij Spinnin’ Records B.V. Het onderhandelen met artiesten, producers, managers, advocaten etc. vindt zij het leukste en meest dynamische aspect van haar werk. Al het werk wordt dubbel en dwars beloond als ze een hit scoren.

  Lees meer
 5. 3 april 2024

  Hoe behoed je bestuurders in onzekere tijden voor aansprakelijkheid?

  Ondernemingen worden geconfronteerd met aanzienlijke geopolitieke risico’s door de oorlog in Oekraïne, conflicten in het Midden-Oosten en aanhoudende spanningen over de hele wereld. Ondertussen wordt van ondernemingen verwacht dat zij maatregelen nemen op het gebied van bijvoorbeeld ESG. Samen met de tendens dat bestuurders eerder en vaker aansprakelijk worden gesteld, resulteert dit in verhoogde aansprakelijkheidsrisico’s.

  Lees meer
 6. 3 april 2024

  ‘Ik kan me niet voorstellen dat een bedrijfsjurist geen lid van het NGB is’

  Brit Geurts is Senior Legal Counsel bij Philips Benelux. Sinds januari van dit jaar maakt zij deel uit van het NGB-bestuur. Wij vroegen Brit naar haar werk, haar plannen, het NGB en meer.

  Lees meer
 7. 25 maart 2024

  Het inkopen van AI diensten

  Het inkopen van AI is anders dan het inkopen van meer traditionele IT. Degene die de techniek ontwerpt, weet vaak niet hoe de klant de techniek zal gebruiken (of misbruiken). En zelfs als conceptueel bekend is hoe de techniek werkt, dan nog kunnen verrassingen ontstaan door de data die is gebruikt om het AI-systeem te trainen. Bart van Reeken en Berber Bosch, Van Doorne, leggen uit waar je op moet letten.

  Lees meer
 8. 6 maart 2024

  Juristen en het klimaat

  Juristen kunnen een belangrijke rol spelen bij de bescherming van het milieu. Onder de titel 'Jurist die wil bijdragen aan klimaat hoeft zich niet vast te lijmen aan de A12', besteedt Mr. online aandacht aan duurzaamheidsinitiatieven vanuit de juridische beroepsgroep.

  Lees meer
 9. 15 februari 2024

  Hoe kun je als bedrijfsjurist waken over webshop compliance? Valkuilen en tips

  In een tijdperk waarin digitalisering voortdurend toeneemt, is een online winkel voor bedrijven van onschatbare waarde. Klanten verwachten niet alleen een vlekkeloze winkelervaring op het web, maar hechten ook waarde aan de bescherming van hun persoonlijke gegevens en rechten. 

  Lees meer
Sluiten