Seminar Innovatie en technologie

Mocht u geen aanmeldknop zien (en u bent wel ingelogd) dan is het maximum aantal deelnemers bereikt. Er is geen wachtlijst. Als iemand zich afmeldt is de aanmeldknop weer zichtbaar en kunt u zich aanmelden.

Innovatie en technologie - Juridische vraagstukken in de digitale samenleving

De samenleving digitaliseert in rap tempo. Banken en verzekeraars zijn getransformeerd in IT-bedrijven, techgiganten behoren tot de allergrootste bedrijven ter wereld en de maakindustrie beweegt zich van een productgedreven aanbod naar een as-a service aanbod.

De toename van de inzet van technologie in de primaire bedrijfsprocessen levert een stortvloed aan data op. Analyse van die data zorgt voor betere en efficiëntere dienstverlening en voor nieuwe, disruptieve verdienmodellen. De mate waarin bedrijven data hebben en kunnen analyseren bepaalt vaak hun overlevingskansen.

Innovatie, de inzet van nieuwe technologieën en data verplaatsen zich zo naar de kern van het
businessmodel en daarmee naar de boardroom. Hoe verhouden deze nieuwe bedrijfsconcepten zich tot het recht? Welke juridische vraagstukken doen zich voor bij innovatie en het gebruik van nieuwe technologie?

Antwoord op deze en andere vragen zijn te vinden in de NGB Reeks Innovatie en technologie - Juridische vraagstukken in de digitale samenleving die tijdens het seminar wordt gepresenteerd. Ook gaan we tijdens een paneldiscussie met leden van het NGB  en Sandra van Heukelom – Verhage in op de vraag in hoeverre Legal is toegerust om bij te dragen aan de digitale ambities van de Business. Erik Vermeulen, hoogleraar in Tilburg en tech adviseur van Pels Rijcken, neemt ons tijdens zijn keynote speech mee hoe je als bedrijfsjurist innovatie en technologie het beste kunt bijblijven. Kortom, een niet te missen middag voor de bedrijfsjurist in de digitale samenleving.

Locatie
De Caballero Fabriek, Saturnusstraat 60, 2516 AH Den Haag (route), direct naast de A12. U wordt verwacht in de Laurenszaal.

NB NGB-leden kunnen zich voor dit seminar aanmelden na inloggen.

Sandra van Heukelom – Verhage is advocaat partner bij Pels Rijcken bij de sectie Innovation, Privacy & Technology (IP&T) en voorzitter van het Pels Acceleration Lab.

Erik Vermeulen is hoogleraar business and financial law in Tilburg, senior legal counsel bij Signify en innovatieadviseur bij Pels Rijcken.

Programma

14:30u – 15:00 uur Ontvangst (Ingang Laurenszaal)
15.00u – 15.30 uur Presentatie Sandra van Heukelom-Verhage
15.30-16.10 uur Paneldiscussie olv Adriaan Krans
Panelleden:-Mariëlle Trimbos- Hartman (Stedin),  Maurits Meijboom (PVH), Dante van Grafhorst (APG), Sandra van Heukelom-Verhage
16.10-16.15 uur Overhandiging NGB reeks VIII door Frank Oranje aan Arnold Brakel
16.15-16.55 uur key note door Erik Vermeulen
16.55-17.00 uur Afsluiting
17.00 -19.00 uur  Borrel

Innovatie en technologie is ook het onderwerp van het nieuwe deel in de NGB Reeks, dat tijdens dit seminar wordt gepresenteerd.