NGB Ronde Tafel: Internationalisering van het werk van de bedrijfsjurist

Het werk van een bedrijfsjurist heeft steeds meer internationale aspecten. Dit Ronde Tafel Diner is bestemd voor bedrijfsjuristen die internationaal werken of dat gaan doen.

Raluca Radu, Legal Director van Fairphone, vertelt over haar ervaringen als internationaal werkend bedrijfsjurist en geeft tips & tricks. Na haar inleiding is er volop gelegenheid tot het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Jasper Langezaal, Senior Legal Counsel bij Siemens en bestuurslid van het NGB, treedt als moderator op.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde:

  • Hoe ga je om met contracten onder verschillende rechtsstelsels?
  • Hoe ga je om met cultuurverschillen, binnen je legal team en daarbuiten?
  • Waar haal je je know-how vandaan?
  • Wat betekent het om als legal counsel in Amsterdam te werken?
  • Wat houdt het ACC-lidmaatschap in?

Raluca Radu is directeur juridische zaken bij Fairphone bv, een in Amsterdam gevestigde onderneming gericht op duurzame technische innovaties in de consumentenelektronica. Raluca is al ruim tien jaar internationaal actief als jurist binnen verschillende rechtsgebieden, variërend van milieurecht tot ondernemingsrecht en duurzaam ondernemerschap. Vóór haar indiensttreding bij Fairphone had zij verscheidene functies, o.a. als advocaat, juridisch adviseur binnen het bedrijfsleven, en extern adviseur voor de Europese Commissie op het gebied van milieuwetgeving. Zij heeft twee internationale Masters, één in Business Law en één in energie- en milieurecht.     

Voorwaarden 

Deelnemers betalen een bijdrage van € 45,- excl. BTW in de kosten van het Ronde Tafel Diner. Na aanmelding krijgt u een factuur. Tot twee weken voor de bijeenkomst kunt u kosteloos annuleren. Daarna blijft u de bijdrage van € 45,- excl. BTW verschuldigd. De inschrijving sluit als het maximum aantal deelnemers is bereikt. U kunt u dan voor de wachtlijst aanmelden via een email aan info@ngb.nl. Deelname staat niet open voor buitengewone leden.
Door inschrijving voor een Ronde Tafel Diner accepteert u deze voorwaarden.


Raluca Radu

Jasper Langezaal

Het Ronde Tafel Diner vindt plaats in De Oude Keuken van Huize Frankendael, Middenweg 72, 1097 BS Amsterdam (contactgegevens en routebeschrijving). 

Programma:

17.45 Ontvangst
18.00 Ronde Tafel Diner 
21.30 Einde

In het nieuwe nummer van Mr., dat vrijdag 22 maart verschijnt, komen bedrijfsjuristen aan het woord over de internationalisering van het werk. Jasper Langezaal en Raluca Radu, vertellen hier beiden over. 
Lees meer