Herkomstetikettering food

Vlaggen, symbolen of landen noemen op je verpakking? Sinds 1 april 2020 gelden strenge regels als het ingrediënt (soms) elders vandaan komt. Help!

De Europese Commissie heeft pas onlangs een toelichting gegeven op de Uitvoeringsverordening EU 2018/775 die bepaalt hoe je misleiding op verpakkingen moet voorkomen (art 26 lid 3 VIC EU 1169/2011). De vragen blijven, én het grijze gebied… De verordening is sinds 1 april 2020 van toepassing.

Daarom biedt het NGB samen met Hoogenraad & Haak een interactieve workshop over de Europese voorschriften én de oplossingen. Ook algemene misleidingsaspecten bij food komen aan de orde. Zodat u daarna marketing goed kunt helpen.
De workshop is bestemd voor bedrijfsjuristen die bij food-producenten en -retailers werken (en wie nog meer geïnteresseerd is).

Door de coronacrisismaatregelen kan de bijeenkomst niet, zoals oorspronkelijk gepland, in de Malietoren plaatsvinden. We ontmoeten elkaar online via Microsoft Teams. We houden het toch ook interactief. Deelnemers krijgen tijdig een email met een link om deel te nemen.

Programma
15.00 – 17.15 Presentatie, met tussendoor korte pauzes;
17.15 – 17.45 Virtuele borrel. Zet uw drankje vast klaar, zodat we na het online seminar nog even kunnen napraten.

Ebba Hoogenraad is partner food law en advertising law bij het advocatenkantoor Hoogenraad & Haak. Zij adviseert bedrijfsjuristen over claims op hun verpakkingen, over reclamecampagnes en bij procedures bij de NVWA, de rechter en de Reclame Code Commissie. Ook assisteert zij bedrijven bij recalls. Ebba is redactielid van het tijdschrift WAAR&WET en van het tijdschrift IER (Intellectuele eigendom en reclame). Zij is oprichter en erelid van de Vereniging voor Reclamerecht. Ebba geeft regelmatig lezingen en workshops over actualiteiten over food law en reclamerecht. Zij denkt mee hoe het wél kan. 

Ook voor deze online bijeenkomst kunt u opleidingspunten krijgen. Daarvoor moet u de hele bijeenkomst aanwezig zijn en aan het eind van de bijeenkomst een paar vragen beantwoorden, die vervolgens worden beoordeeld. Deelnemers krijgen hierover nadere informatie.