Herkomstetikettering food

Vlaggen, symbolen of landen noemen op je verpakking? Per 1 april 2020 gelden strenge regels als het ingrediënt (soms) elders vandaan komt. Help!

Daarom biedt het NGB samen met Hoogenraad & Haak een interactieve workshop over de Europese voorschriften én de oplossingen.

De Europese Commissie heeft nu pas een toelichting gegeven op de Uitvoeringsverordening EU 2018/775 die bepaalt hoe je misleiding op verpakkingen moet voorkomen (art 26 lid 3 VIC EU 1169/2011). De vragen blijven, én het grijze gebied… De verordening is vanaf 1 april 2020 van toepassing.

Daarom biedt het NGB samen met Hoogenraad & Haak een interactieve workshop over de Europese voorschriften én de oplossingen. Zodat je daarna marketing goed kan helpen.
De workshop is bestemd voor bedrijfsjuristen die bij food-producenten en -retailers werken (en wie nog meer geïnteresseerd is).
 
Programma
14.30 - 15.00 u. Ontvangst met koffie/thee
15.00 - 17.15 u. Presentatie, met om 16.00 uur een korte pauze
17.15 - 18.15 u. Borrel

Ebba Hoogenraad is partner food law en advertising law bij het advocatenkantoor Hoogenraad & Haak. Zij adviseert bedrijfsjuristen over claims op hun verpakkingen, over reclamecampagnes en bij procedures bij de NVWA, de rechter en de Reclame Code Commissie. Ook assisteert zij bedrijven bij recalls. Ebba is redactielid van het tijdschrift WAAR&WET en van het tijdschrift IER (Intellectuele eigendom en reclame). Zij is oprichter en erelid van de Vereniging voor Reclamerecht. Ebba geeft regelmatig lezingen en workshops over actualiteiten over food law en reclamerecht. Zij denkt mee hoe het wél kan. 

Locatie
VNO-NCW, Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag. De Malietoren is schuin tegenover Den Haag Centraal (NS station). Er is een beperkt aantal parkeerplekken (ingang aan de achterzijde). Een alternatieve parkeermogelijkheid is in Q-Park Den Haag New Babylon, naast het station.