Bedrijfsjuristen Monitor

Klik hier om direct aan te melden
Klik hier voor meer informatie op de site van Houthoff

De nationale en Europese maatregelen die klimaatverandering moeten remmen, reiken vele malen verder dan de reductie van CO2 en hebben bovendien impact op ieder bedrijf. De juridische gevolgen blijken vaak uit onverwachte hoek te komen. Eén zaak is helder; bedrijven moeten zich hierop voorbereiden. Maar wat is de rol van de bedrijfsjurist in deze transitie? Tijdens de Bedrijfsjuristen Monitor gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag wat ons te wachten staat door klimaatverandering en de wetgeving die dit probeert af te remmen. 

Klimaatwetgeving is niet alleen gericht op de zware industrie, het raakt financieringen, brengt risico’s en aansprakelijkheidsvraagstukken met zich mee en leidt bijvoorbeeld tot veranderende eigendomsstructuren, nieuwe businessmodellen en innovaties. 

Professor Jan Rotmans neemt ons tijdens een keynote mee in de veranderingen die ons werk, nu en in de nabije toekomst, zullen beïnvloeden. Daarna wordt de impact van klimaatverandering op de rol van de bedrijfsjurist besproken in een paneldiscussie onder leiding van Max Christern. Na afloop zal de publicatie Bedrijfsjuristen Monitor 2019 gepresenteerd worden. 

Voor vragen kunt u terecht bij Willemijn de Kruif via bedrijfsjuristenmonitor@houthoff.com.

Jan Rotmans 
Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit, oprichter van stichting Urgenda, Nederland Kantelt en DRIFT. 

Max Christern 
Dagvoorzitter en schrijver op het gebied van leiderschap en duurzaamheid. Voormalig chef economie NRC Handelsblad en hoofdredacteur The Optimist (destijds Ode). 

De Bedrijfsjuristen Monitor, georganiseerd door Houthoff in samenwerking met het NGB, vindt plaats van 14.30 - 19.00 uur, in de Nationale Opera & Ballet, Amstel 3, Amsterdam.
Klik hier voor meer informatie op de site van Houthoff
Klik hier om direct aan te melden