MOBILITEIT

Marie-Thérèse Kievits, Compliance Manager, Bouwinvest

De verantwoordelijkheid om de aarde door te geven in plaats van op te geven voor de volgende generatie realiseerde ik me toen ik zelf kinderen kreeg. Met mijn passie voor duurzaamheid wil ik mijn steentje bijdragen aan de veranderingen die nu nodig zijn en die nu niet voortvarend genoeg worden aangepakt.

Lisa Engberts, Company Secretary & Legal Counsel Koninklijke Schiphol Groep

Schiphol Groep heeft als ambitie om de meest duurzame luchthavens te creëren. De klimaattafel mobiliteit kan hierin een belangrijke bijdrage leveren door in kaart te brengen waar wetgeving in de weg staat aan duurzaamheid.

Menno Briët, International Contract Lawyer, Leaseplan

Mustafa Ardag, Secretary to the Board, KLM Royal Dutch Airlines

Philippine Beerman, Advocaat International Trade and Transport, AKD N.V.

Tobias Oversteegen, Legal Counsel, Renewi PLC

Sanne Biesmans, Promovenda Radboud Universiteit

Sanne doet onderzoek naar de aansprakelijkheid van ondernemingen voor klimaatschade. Met haar interesse in duurzaamheidsvraagstukken, onder meer op het gebied van mobiliteit, hoopt zij met de klimaattafel een steentje bij te kunnen dragen aan de duurzaamheidstransitie.

Kirsten Berger, Advocaat/Partner, Houthoff

Joop-Joost Hietbrink, Associate Partner, Sustainalize

Marije Smit, Senior Legal Counsel, Vattenfall

"Port of Amsterdam staat als brandstofhaven en logistieke hub met twee benen in de energietransitie. Ik adviseer business en directie over de mogelijkheden om deze transitie te faciliteren en/of concreet vorm te geven."

Ingeborg Kuyvenhoven, Ingeborg Kuyvenhoven legal services

20+ jaar ervaring in advocatuur en bij multinationals in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Midden-Oosten en Afrika. Ruime energy sector kennis. Geïnspireerd door de energietransitie, enthousiast om organisaties te helpen navigeren in de transformatie naar de toekomst. 

Engelbert van Oppen, Legal Counsel, Tembo Group

Ingrid Koning, Universitair hoofddocent, Nyenrode Business University Handels- en ondernemingsrecht, transport, logistieke ketens en luchtvaart

"We kunnen de klimaatproblematiek alleen het hoofd bieden als we – iedere dag, per direct –daadwerkelijk concreet gaan handelen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Dit is de reden waarom ik me heb aangesloten bij dit mooie initiatief."

Lodewijk Wisse, Senior Beleidsmedewerker Juridische en Fiscale zaken, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders

Jannine van Lieshout, CFO, Nedcargo International BV

Marijn Bodelier, Advocaat/Partner, Greenberg Traurig, LLP.

Martijn is gespecialiseerd in bestuursrecht, omgevingsrecht en vastgoed. Marijn heeft een bijzondere aandacht voor projecten met betrekking tot duurzaamheid.