Sectie Arbeidsrecht: Ziekte en ongewenste omgangsvormen met de AVG bril op

Tijdens de bijeenkomst van de sectie Arbeidsrecht op 11 april a.s. besteedt Sander Theunissen, advocaat bij Lexence in Amsterdam onder meer aandacht aan:

  • Hoe om te gaan met (situatieve en functionele) arbeidsongeschiktheid?
  • Welke verplichtingen heeft de werknemer en hoe zit het met zijn/haar recht op privacy (moet een werknemer zich door een bedrijfsarts laten controleren, is een werknemer verplicht om een behandeling te volgen, wat kan werkgever doen aan een ongezonde leefstijl en/of risico volle bezigheden van haar werknemer)
  • Wat mag een werkgever/arbodienst volgens de autoriteit persoonsgegevens wel en ook niet doen met betrekking tot een zieke werknemer
  • Hoe gaat een werkgever om met ongewenst gedrag en hoe handelt een werkgever AVG-proof in situaties rondom ongewenst gedrag?
  • Actualiteiten ziekteverzuim (Wet compensatie transitievergoeding en recht op gedeeltelijke transitvergoeding bij langdurig gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid)  
    Kortom: stuk voor stuk relevante vraagstukken waar één ieder in zijn of haar dagelijkse praktijk tegenaan kan lopen.

Programma
14.45-15.15 Ontvangst
15.15-17.30 Presentatie met een korte pauze
17.30-18.30 Borrel

Docent
​Sander Theunissen procedeert en adviseert over uiteenlopende zaken in het arbeids(proces)recht, onder meer over individueel en collectief ontslag. Hij heeft bijzondere interesse in en kennis van loondoorbetaling bij ziekte en privacy binnen het arbeidsrecht.

Sander is auteur van Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch van de thema’s ‘Ontslag’, ‘Ziekte’ en ‘Aanstelling’ en publiceert regelmatig in vakbladen over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen. Daarnaast is Sander docent bij Sdu (ontslag op staande voet en privacy in het arbeidsrecht) en vaste bewerker van het jurisprudentietijdschrift Rechtspraak Arbeidsrecht (RAR).


Parkeren
De bijeenkomst vindt plaats bij Lexence NV advocaten en notarissen, Amstelveenseweg 500, 1081 KL Amsterdam (routebeschrijving). NB: parkeren bij Lexence is niet mogelijk; er zijn geen plaatsen beschikbaar. U kunt dus alleen in de omgeving parkeren, tegen betaling.Het kantoor ligt op loopafstand van het metrostation Amstelveenseweg en is daarmee ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.