NGB Extra: Handhaving in het mededingingsrecht

Ontwikkelingen
Cees Dekker bespreekt waar de prioriteiten van mededingingsautoriteiten op dit moment liggen. Daarbij gaat hij voornamelijk in op de actuele praktijk van Europese Commissie en ACM, maar kijkt hij ook wat voor signalen we krijgen uit de praktijken van andere mededingingsautoriteiten,zoals uit Duitsland en het VK.
 
Hoe te reageren op handhavingsactiviteiten van de ACM?
Wanneer je wordt geconfronteerd met een onderzoek van de ACM, wat is dan een effectieve opstelling om je positie te verdedigen? Welke afwegingen moet je maken?
 
Hoe actief te sturen vanuit de onderneming tijdens een onderzoek op de inzet van handhavingstools?
De mededingingsautoriteiten kunnen verschillende ‘tools’ inzetten om de mededingingsregels te handhaven. Denk aan: boetes, toezeggingsbesluiten, en het onder de vorige bestuursvoorzitter van de ACM populaire ‘wenkbrauwgesprek’. Kun je invloed uitoefenen op de inzet van die tools? En zo ja, hoe?
 
Gezien de door mededingingsautoriteiten vertoonde (of voorgenomen) activiteit op het gebied van handhaving met betrekking tot ‘verticale overeenkomsten’ is tijdens de presentatie de focus hierop gericht.

NGB leden kunnen zich aanmelden na inloggen.

Cees Dekker, advocaat bij Nysingh advocaten- notarissen

Programma
14.30 - 15.00 ontvangst
15.00 - 17.15 presentaties, met een korte pauze
17.15 - 18.15 borrel

Locatie: Nysingh advocaten-notarissen, Maliebaan 83, Utrecht.
Routebeschrijving
Parkeren bij Nysingh is helaas niet mogelijk. Betaald parkeren is mogelijk aan beide zijden van de Maliebaan, en in de parkeergarage aan de Kruisstraat 2 in Utrecht.

NB: Aanvankelijk was het onderwerp van deze bijeenkomst de Brexit (onder voorbehoud). Nu er onvoldoende duidelijkheid is rondom de Brexit, is het onderwerp veranderd in het huidige. Wie zich al had ingeschreven, heeft hier bericht over ontvangen.