Advocaat in dienstbetrekking

gown

Bedrijfsjuristen kunnen advocaat zijn in dienst bij hun werkgever. De advocaat in dienstbetrekking heeft te maken met alle vereisten waaraan een advocaat op een advocatenkantoor ook moet voldoen, maar er zijn bijzonderheden, gebaseerd op het bepaalde in afdeling 5.5. van de Verordening op de advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten.

De Sectie Advocaat in Dienstbetrekking ondersteunt advocaten in dienstbetrekking door: 

  • de sectiebijeenkomsten, 
  • kwaliteitstoetsing te organiseren
  • het NGB-model-kantoorhandboek en
  • de mogelijkheid een groot aantal opleidingspunten te behalen.

Vereisten voor advocaten in dienstbetrekking
Bedrijfsjuristen die advocaat in dienstbetrekking zijn moeten onder meer:

  • met hun werkgever een zogeheten Professioneel Statuut hebben gesloten, waarin een onafhankelijke praktijkuitoefening wordt gewaarborgd;
  • voldoen aan de opleidings- en stagevereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten (vastgelegd in hoofdstukken 3 en 4 van de Verordening op de advocatuur). Het NGB is een door de NOvA erkend opleidingsinstituut en biedt haar leden jaarlijks vele opleidingen en bijeenkomsten, waarvoor NOvA-opleidingspunten kunnen worden verkregen. Deze opleidingen en bijeenkomsten zijn op de NGB Workshops na kosteloos. 
  • een individuele beroepsaansprakelijkheids-verzekering hebben afgesloten.

NGB Sectie

De Sectie Advocaat in Dienstbetrekking biedt de mogelijkheid ervaringen, documenten, best practices en tips met elkaar te delen, onder andere via sectiebijeenkomsten.

Word lid van het NGB »

Opleidingspunten

Het NGB is een door de NOvA erkende opleidingsinstelling en verstrekt opleidingspunten. Het overgrote deel van de NGB-opleidingen is gratis toegankelijk en alleen voor leden.

Bekijk de agenda »

 

NGB model kantoorhandboek

Het NGB stelt een model kantoorhandboek aan haar leden ter beschikking. NGB-leden kunnen het kantoorhandboek downloaden en naar hun eigen situatie aanpassen.

Tien redenen om advocaat in dienstbetrekking te zijn/worden

Bekijk de 10 redenen »